Wat zijn vetputten?

Vetputten, ook wel vetafscheiders genoemd, zijn putten in het rioolstelsel die het vet scheiden van het water. Zo zorgen ze ervoor dat er geen vet het riool instroomt, waardoor verstoppingen zouden kunnen ontstaan. Vaak zijn vetputten voorzien van meerdere compartimenten, een deel voor het bezinken van slibdelen en een deel waar het vet kan opdrijven. Schoon water komt onderin te staan en kan via een doorgang naar het gemeentelijke riool stromen. Wanneer vet wel in het riool terecht zou komen, hecht het zich aan wanden en kan den duur verstoppingen veroorzaken.

Onderhoud en reiniging

Als een vetput niet goed onderhouden wordt zal de werking ook te wensen over laten, en het vet zal in het riool terecht komen. Daarom is het belangrijk om vetputten te reinigen. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van vetputten en beschikken over het juiste materiaal om deze klus op te knappen. We zuigen vet weg en vullen de putten weer met schoon water. Als eigenaar bent u wettelijk verplicht de vetput te onderhouden. Naast verstoppingen kan ook stankoverlast optreden wat ongedierte en insecten aantrekt. Het is belangrijk dit voor te zijn en uw vetput tijdig te laten reinigen.
vetputten reinigen

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie over het laten reinigen van vetputten of onze andere diensten kunt u altijd contact opnemen. Vul het formulier op deze pagina in of bel ons op 0570 – 53 14 07.